29 mei, dag 34: M!

Zie deze etappe op de kaart.
Er is er 1 jarig! En dat hebben we gevierd! Wie er jarig is? Dat weetie zelf wel.
De weg wijzen
Hadden we het al over de wegwijzers in Noorwegen gehad? Die zie je best weinig. Voor fietsers is de Noordzeeroute bewegwijzerd, althans, een deel. Het kunstje van het bewegwijzeren moeten ze hier nog maar eens gaan afkijken van de Denen, Duitsers of Nederlanders. Maar met een redelijke kaart, een kompas en Tom erbij is het te doen. Zou het komen doordat Noorwegen geen EU-lid is?
In gekke verkeersborden grossieren ze hier wel. Eentje staat er binnenkort in de quiz en een ander is bijvoorbeeld dit:Een waarschuwingsbord voor gaten in de weg hebben we nog niet kunnen ontdekken.

Straf
Het pontje van Øysang naar Risør gaat vijf keer per dag. Het laatste om tien voor drie, bleek, toen wij daar om tien voor drie aankwamen. Er stonden wat motortypes te hangen bij hun akelige apparaten en we waren dus blij dat we precies het pontje haalden. Maar nee hoor, het was vijf minuten eerder vertrokken. Te vroeg dus. Alweer een minpuntje voor dit land. En die jakkerjekkers dan? Die stapten loom op hun monsters en brulden weg. Wij moesten voor straf zeker 20 kilometer omrijden.