9 juni, dag 45: toch een camping

Zie deze etappe op de kaart.
Een laatste groet aan het vriendelijke Utsira, dat er na een nachtelijke plensbui......fris bij lag.Internet zei: in twee Noorse dorpjes met de naam Vikanes is een camping. Een van die twee ligt op onze route, dus wij blij. Tot we er waren: nee hoor, alleen in het andere Vikanes - 150 km verder - is een camping.
Internet zei: in Leirvik zijn twee hotels en geen camping. Wij bellen de hotels: allebei stikvol door drukdrukke zakenmannen.
Daar stonden wij: geen camping en geen hotel binnen een straal van enkele uren. Dus wij op pad naar de dichtstbije 'grote' stad, Leirvik. Een vette bui dreigde. Plots! Ah! Daar staan tenten! 'Mogen we erbij?' 'Nee, dit is privé, maar in Leirvik is een camping.'
Daar zitten we nu, de sleutelman kwam precies voor de bui losbarstte. En we rekenen chinees ('kinamat') nu naast de pizza en de wiener schnitzel tot de typisch Noorse specialiteiten.
Voor we door al dat gezoek die rare slinger in de route maakten, gingen we over een rijtje bruggen die de daarachter liggende gletscher Folgefonna, 1650 meter hoog, proberen te verdoezelen.