1-2-3 juli, dag 67-68-69:
wisseling van de wacht

De snelste manier om Edinburgh te bekijken is naar de maquette te lopen die ergens middenin de stad staat.Maar dan doe je deze indrukwekkende stad geen eer aan, met zijn botanische tuinen, zijn burcht, zijn fraaie woonwijken van rond 1900. Dit is in de kassen van de botanische tuinen.Jantinus, Willem, Leonie en Hetty zijn nu vertrokken. Kijk, daar gaan ze net.Koos reisde met ze mee om te zien hoe Aad z'n diploma kreeg......en tezelfdertijd vlogen R. en M. in en waren een paar dagen bij Jos.Om het verhaal compleet te maken moet je weten dat op vrijdag de Hemussers Yvonne en Matthijs zich bij ons voegden, en op zaterdagochtend heel vroeg R. en M. weer vertrokken. Volgt u het nog?

30 juni, dag 66: gekke brug

Zie deze etappe op de kaart.
De Firth of Forth is de zeearm waar Edinburgh aan ligt. Daar gaan twee bruggen over, een spoorbrug en een wegbrug. Hier staan enkele van de fietsende Hemussers de spoorbrug te bewonderen. Maar hoe hebben ze nou toch dat middenstukje erin gekregen...

29 juni, dag 65: graan!

Zie deze etappe op de kaart.
Graan, graan en nog eens graan op akkers waarvan de gemiddelde Groninger boer alleen maar kan dromen. Enorme aaneengesloten lappen grond met daarop prachtige gerst en tarwe, vooral. Minder maar ook heel veel zie je net zo grote aardappelvelden. Soms wordt het afgewisseld door een stiekem veld aardbeien, verstopt onder plastic kassen. Of zomaar ineens een lap erwtjes. Hieronder een ode aan de twee meest geziene graansoorten.

28 juni, dag 64: vochtig

Zie deze etappe op de kaart.
Over een teveel aan regen hebben we niet te klagen. Toch is het zo bij zee wel eens een beetje vochtig. Bijvoorbeeld op de camping van Montrose, waar we hooguit honderd meter van de zee af staan met onze tentjes.De dag erop hangt er nog wel wat nevel - zoals hieronder bij Dundee - maar als de zon goed zijn best doet wordt het een dag als alle andere: zonnig!Trouwens, wij denken wel eens dat we bruggen kunnen bouwen, welnu, die Schotten kunnen er ook wat van, kijk maar eens naar deze spoorbrug over de Firth of Tay bij Dundee.

27 juni, dag 63: grijs in de zon

Zie deze dag in Aberdeen op de kaart.
We zijn het er met zijn zessen roerend over eens, hier in Aberdeen moet je niet zijn als het regent. De hele stad is opgetrokken uit grijze natuursteen en best wel druk met verkeer.De haven ligt namelijk ongeveer midden in de stad, en die haven wordt nogal druk bezocht door bevoorradingsschepen voor de olieplatforms op zee. Kijk, daar komt er weer zo eentje, terwijl ze buitengaats in file liggen te wachten.Verder is die haven nogal stevig achter hekken weggestopt, want stel toch eens dat je een stukje van een ketting zou meenemen.