Noordzee-quiz!

Bekijk de oplossing van onze Noordzee-quiz! 78 zinnige en onzinnige vragen...

22 juli, dag 87: thuis

Zie deze etappe op de kaart.
We zijn er weer, thuis. Geen foto's van de thuiskomst helaas. Ons boek over deze tocht ligt bij de uitgever.

21 juli, dag 86: oude steden

Zie deze etappe op de kaart.
We zijn tijdens de reis door heel wat oude plaatsen gekomen. Maar in Nederland kunnen we er ook wat van. Ons beginpunt lag in Middelburg, waar we bij S. logeerden in een huis uit 1550, en het eindpunt in een shabby Schiedams hotelletje bij een van die hoge windmolens daar, eentje uit 1770. Dit zijn het begin- en eindpunt:Tussen die twee in passeerden we een hele rits Deltawerkstukjes, zoals de Oosterschelde-stormvloedkering, waarbij een paar mannen lekker mosselen aan het kweken zijn.

20 juli, dag 85: België uit

Zie deze etappe op de kaart.
België heeft zo van die dingen. Hieronder een paar.En nu zijn we weer in Nederland. Kijk maar naar het vlaggetje van het snelveer van Breskens naar Vlissingen.

19 juli, dag 84: c'est la fête

Zie deze etappe op de kaart.
In Frankrijk is altijd wat te doen. In het ene dorpje is het jour de fête, en in het andere een paar honderd meter lang bric-à-brac. We moesten wel in de remmen knijpen om er wat van te zien, zo hard blies de wind met ons mee.Kort daarvoor waren we per schip uit Dover ontsnapt.En dan die Belgische kust hè, moeten we daar nog woorden aan wijden? Of zijn al die flats bedoeld om de zeespiegelstijging een stap voor te blijven?